Ara que comencem a desconfinar-nos, i ens podem treure les espines clavades… és temps per recórrer les muntanyes i platges més properes de casa nostra, però en aquesta secció continuarem acostant-nos a allò que per ara resulta més complicat i difícil de fer per les circumstàncies que ens trobem. És per això que com que amb fase 2 i 3 sembla que no puguem anar cap a Oceania ens hi acostarem des del sofà. Per viatjar a les antípodes us proposem:   

LLIBRE:  White, Patrick, Voss – Tierra Ignota (2018) Barcelona, Impedimenta Editorial 

PEL·LÍCULA: Joachim Rønning, Espen Sandberg, Kon – Tiki (2012) Noruega. RPC / Nordisk Film Production / DCM Productions

DISC: Lorde, Pure Heroin (2013) Lava Republic 

Sens dubte l’autor de ficció més conegut, venut i reconegut d’Austràlia, premi Nobel de 1973. La seva obra mestra escrita més de vint anys abans i traduïda al castellà com a Terra Ignota, també agafa títol del seu protagonista. Voss és la història d’un explorador alemany que a finals del segle XIX arriba a Austràlia, però com a novel·la té molt més que paisatge, descripció i retrats d’una bellesa i detall únics, sinó també una història d’amor que atrapa als lectors des de fa més de mig segle. Un clàssic modern a l’alçada dels grans noms de la literatura. 

Com molts cops passa sempre hi ha un llibre que es diu que és millor, en aquest cas a part de plasmar en un diari de bord l’explorador noruec també va gravar un documental al 1952, que va guanyar l’Òscar. Anys després de l’efemèride aquesta pel·lícula noruega plasma l’aventura de creuar el Pacífic, tal i com els inques devien fer en una barcassa de fusta Kon-Tiki (déu del sol), del Perú a Polinèsia durant 101 el Pacífic per demostrar que van ser els primers en trepitjar el paradís. Una expedició fascinant.

En quan a música, ens quedava trobar quelcom de l’altre gran país oceànic, Nova Zelanda resulta que ha donat al panorama pop una de les veus femenines amb més personalitat i projecció d’aquest segle. Aquest primer disc de Lorde rellançat per Universal va sacsejar l’escena internacional, sent la cantant més jove amb només 17 anys de guanyar un Grammy i posicionant-la entre els noms a tenir en compte.