Per aquesta segona entrega de viatjar des del sofà seguim amb tres obres d’allò més adequades per a totes les edats. Perquè de ben segur mentre compartim aquests moments amb els menuts de casa no podrem deixar de caure a la temptació. Tres propostes per engrescar als més petits, descobrir el plaer de la lectura, el cinema i la música amb un fil conductor de fons que encara té més pes, el viatge:

LLIBRE:  Verne, Jules La Volta al món en 80 dies (2010) Traducció de Montacada, Jesús. Barcelona, Estrella Polar

PEL·LÍCULA: Docter & Peterson, Up (2009) USA. Pixar Animation Studios

DISC: Jamiroquai, Travelling without moving (1996) Sony Music

Uns altres tres clàssics de la cultura popular. Començant pel rei de la literatura de ciència ficció i d’aventures, el visionari Jules Verne que amb una de les peces més rodones i famoses dels seus viatges extraordinaris, adaptada al cinema, teatre i traduïda a tantes llengües com països visiten Fogg i Passepartout ens fa volar la imaginació per creuar tot el planeta amb tots els mitjans de transport possibles en tan sols 80 dies. 

Aprofitant l’arribada del canal Disney a les xarxes us proposem mirar un dels films més premiats de la factoria Pixar; una pel·lícula d’animació que farà les delícies de petits i no tant petits. Amb uns primers quinze minuts brillants que repassen la vida de l’avi malumorat Carl, aquest vidu cedeix a la insistència d’un petit escolta, Russell, per acompanyar-lo a la selva de Veneçuela. L’excusa per fer aquell últim viatge, allò pendent de la vida… per adonar-se que possiblement el viatge més important ja l’havia fet abans. Una obra d’art.  

Mai un títol d’un àlbum havia encaixat tant bé en uns dies tant estranys… Travelling without moving (1996) és el tercer treball de la banda britànica Jamiroquai, el disc de funk més venut de la història. Un pas més en l’evolució del àcid jazz, que comença a caminar a la música disco, amb un seguit de senzills infalibles que faran ballar a qualsevol i posar llum als dies més foscos. 

Virtual Insanity, Jamiroquai